Stationsplein

  • Algemeen

Het nieuwe stationsplein van Zutphen is gerealiseerd tussen 2005 en 2008. Midden op het plein recht voor de ingang van het station vind je de ingang van de Fietsenstalling. Deze stalling is geheel ondergronds waardoor geen fietsen meer voor het station zwerven. Dit geeft een rustig en overzichtelijk beeld. Aan weerszijde op het plein zijn groenvoorzieningen aangebracht. Deze verzorgen, naast een plek om te zitten, samen met het gebruik van natuursteen en oude bestratingsmaterialen ook de aansluiting met het historische stadscentrum. Links en rechts van het plein vind je de taxistandplaats en het busstation. Op deze manier blijft het plein vrij voor voetgangers.

Hoe gebruik ik deze website?
Ontdek

Starten? Klik op de knop "Ontdek".

Draai

Klik en sleep om rond te kijken.

Klik

Volgende foto? Klik op het rondje.

Ik snap het